Lenovo S10e i Mac OSX

Bé, com que m’agrada experimentar he provat d’instal·lar amb éxit el Mac OSX en un Lenovo S10e. Hi tinc la OpenSuSE 11.1, el Windows XP i ara també el Mac OSX 10.5.6.

Com que tinc poc temps per investigar i tampoc es qüestió de invertar la roda novament m’he dedicat a buscar informació a internet que n’hi ha molta sobre netbooks i Mac OSX.

El primer de tot cal dir que cal obtenir una llicència de Leopard.

Cal descarregar-se la MSIWindowsx86.iso per obtenir un DVD de instal·lació compatible amb el S10e i poder realitzar la instal·lació.

Jo per començar he preparat el Lenovo de forma que durant la instal·lació del OSX no calgui retocar la taula de particions.

En tinc 4 particions primarias. 1 pel GNU/Linux, 1 pel MS Windows, 1 pel Mac OSX i la cuarta lliure per dades o potser per un altre sistema.

La tercera és on anirà instal·lat el OSX. La formatarem més endevant amb l’utilitat de discs desde el procés d’instal·lació.

Un cop tenim la ISO tenim dos opcions tenir un lector DVD USB o adaptar una memòria USB perquè ens arrenqui amb la ISO.

Jo com que no tinc lector de DVD vaig optar per la segona opció. que cal fer?:

Tenir una memòria USB d’uns 8GB.

Muntar la ISO que ens hem descarregat.

Anem a l’utilitat de discs la prepararem de la següent manera:

Amb l’utilitat de discs creem una sola partició i a opcions seleccionem Master Boot Record. En el nom podem posar el què volguem per exemple OSXINSTALL.

El format del sistema fitxers ha de ser Mac OS X Extended (Journaled).

Apliquem i esperem que acabi el procés.

Llavors seleccionem  la pestanya Restaurar en la memòria USB. A la secció de Source arrastrem la ISO muntada i a Destionation arrastrem la memòria USB.

Pot trigar bastant a realitzat aquest procés. Sobre uns 20 minuts.

Un cop tenim la ISO a la memòria cal fer que pogui arrancar el sistema. Per això utiltitzarem l’utilitat OSx86Tools versió 1.0.149 (aquesta versió és la que funciona). Instal·larem la Chameleon EFI (desde el botó Install EFI/Run FDISK).

En aquest punt ja podem reiniciar el Lenovo S10e i arrancar amb la memòria USB i començarà el procés de instal·lació del Leopard.

Quan arrenqui la instal·lació del Leopard utilitzarem la utilitat de discs per formatar la partició que prèviament haviem reservat.

Un cop preparat realitzem la instal·lació normal del Mac OSX Leopard. En el primer comentari del post de l’enllaç de següent podrem obtenir un enllaç amb un pack de controladors i utilitats per instal·lar els KEXT necessaris per què el nostre Lenovo funcioni de forma òptima.

Yet another step by step guide to install OS X

El consell seria que cada vegada que instal·lem un KEXT reiniciem el PC per veure com reacciona per si cal desinstal·lar-lo per incompatibilitat.

print

11 Replies to “Lenovo S10e i Mac OSX”

  1. Molt bé! A veure si demà faig córrer la veu. Si et sembla bé, intentaré fer un parell d’entrades enllaçant aquesta entrada en un parell de blocs, a veure si et fan comentaris. Demà et dic alguna cosa que ara he de marxar : )

  2. Hola Sergi,
    Veig que tens un Lenovo d’aquests, i em preguntava si l’has ampliat la memòria RAM i si és gaire difícil.

    Fins aviat!

  3. Bon dia Sergi,
    vagi per endavant que sóc un neòfit…
    he intentat fer particions del disc del lenovo s10e i m’ha estat impossible:
    1er he creat una disketera virtual a un altre ordinador i després un disc per arrancar de windows xp que l’he passat a un pen drive. Llavors, he engegat el lenovo i he configurat la bios per a què el pen sigui el primer en ser detectat.
    Total que s’encèn però no carrega ni windows, ni pen, ni res… només el cursor fent pampallugues…
    I també he provat de deixar la partició per quan estigui el mac instal·lant-se però… com tampoc he aconseguit que detecti el pen (on està el MSIWindowsx86.iso prèviament tractat per l’ox86tools)…
    Resumint: que no passo d’aquí.

    Gràcies per endavant per l’ajuda.

  4. Bones,

    Doncs la meva opinió és que et falta posar el flag de partició arrancable a la partició del USB. Normalment passa això del cursor parpadejant per aquesta causa.
    Amb un Windows no sé si es pot fer amb el DISKPART ja que el claus USB crec que no ho gestiona. Jo ho faig amb el ‘fdisk’ del linux. Si no en tens cap a mà. Et pots descarregar el SystemRescueCD és un liveCD. L’opció del FDISK per marcar com a boot una partició és la ‘a’.

    fdisk “nom_de_dispositiu_usb”
    ‘a’: número de partició
    ‘w’: apliquem els canvis en el disc.

    Espero haver-te ajudat.

    Salutacions.

  5. Bona tarda,

    Gràcies Sergi. En principi ho intentaré amb el DISKPART de Windows ja que no tinc el sistema Linux instal·lat… o mirar si hi ha versió per a l’XP..
    D’altra banda, desesperat m’he baixat una versió per a pen que té un bootloader inclòs i quan semblava que tot rutllava se m’ha quedat penjat amb la poma…

    Seguiré provant.

    Salutacions.

  6. Bona tarda,
    per fi!
    Ja tinc l’OSX instal·lat. L’assumpte venia pel OSX86Tools. He escollit l’opció a EFI to Install: PC_EFI v8 i llestos!
    ara toca barallar-se amb els controladors.

    Salutacions

  7. Felicitats!!!! Pel tema drivers amb paciència. Mira el link que tinc a l’article a mi em va anar molt bé. No obstant jo vaig fer una còpia de la instal·lació abans per si de cas.

    Salut!

  8. Bona tarda,
    Feia dies que no em connectava…
    Bé, l’assumpte és que després de molts intents he estat capaç de configurar el WIFI en el netbook (a través de Terminal i com a root, entrant en el Log com aquest…), i d’aquí ja no passo.
    He actualitzat el sistema via internet i això em canvia la configuració de la pantalla a 640*840… és a dir, les icones tornen a ser immenses i les pantalles també amb el que això significa (i he seguit els passos de l’enllaç per evitar-ho, és a dir, introduïnt els kexts abans de reiniciar un cop s’ha baixat l’actualització, però ni així).

    Però el tema del só, ni de conya. He instal·lat l’audiee i els kexts i segueix mut…
    I a l’hora d’introduir altres kexts he aconseguit que la pantalla se’m queda grissa i la poma desdibuixada… en resum… inservible…

    No sé si els kexts són els correctes (n’he baixat de diverses fonts), no sé si faig malament el procés de netejar la caché després d’instal·lar-los (i això que he fet el procés manualment i a través del xos86tools o es digui) però aquesta és la situació.

    Se us ocòrre què pot ser i/o com subsanar-ho??
    Moltes gràcies.
    Salut
    Oliver

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × 1 =